SPECIALS

Yaki Udon
UDON
– jest to rodzaj grubego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej, może być on podawany z owocami morza, krewetkami i warzywami oraz sosem sojowym.

UDON z krewetkami i warzywami 39 zł
UDON z owocami morza, krewetkami i warzywami 46 zł


ŁOSOŚ TERIYAKI
– polędwica z łososia i sałatka w sosie teriyaki.

ŁOSOŚ TERIYAKI
49 zł


KURCZAK KARAAGE
– kawałki kurczaka w aromatycznej panierce karaage z sosem słodko-kawśnym.

KURCZAK KARAAGE z sosem 38 zł

GYOZA
GYOZA
– to pierożki nadziewane warzywami lub warzywami z mięsem, jest to bardzo popularne tradycyjne danie w Japonii. Można je gotować na parze, smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu, zazwyczaj są podawane z sosem do maczania.

GYOZA faszerowane kurczakiem i warzywami po 6 szt. 23 zł
GYOZA faszerowane warzywami po 6szt. 20 zł

Samosa
CURRY CHICKEN
 - to pierożki trójkątne nadziewane kurczakiem z curry i warzywami, które są smażone na  głębokim tłuszczu, podawane z sosem.

CURRY CHICKEN faszerowane kurczakiem z curry i warzywami po 5 szt. 22 

Takoyaki
TAKOYAKI
– potrawa japońska. Przygotowuje się ją z ciasta i ośmiornicy. Podaje się w formie kulek o średnicy około 3-5 cm.

TAKOYAKI kuleczki nadziewane farszem z ośmiorniczki po 6 szt. 28 zł
Owoce morza w tempurze
TEMPURA

- jest to bardzo popularne danie w Japonii. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ryby i warzywa, które zanurza się w cieście naleśnikowym i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest jakby mgiełką z ciasta.

OWOCE MORZA krewetki, kalmary, ośmiorniczki, surimi po 4 szt. 48 zł
OŚMIORNICZKI w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt. 22 zł
SZPARAGI w tempurze po 10 szt. 39 zł
EBI TEMPURA krewetki w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt. 32 zł
EBI YASI TEMPURA krewetki i szparagi w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt. 45 zł

zupa-sushiMISOSHIRU – to tradycyjnie fermentowana sojowa pasta używana codziennie w kuchni Japońskiej. Zupy te są bogate w przeciwutleniacze i zdrowe dawki witaminy E oraz receptą na odstresowanie, są nisko kaloryczne i rozgrzewające.

MISOSHIRU z tofu 350 ml 16 zł
MISOSHIRU z tofu i grzybem shitake 350 ml 18 zł
MISOSHIRU z tofu, grzybem shitake i łososiem 350 ml 20 zł

Zupa z krewetkamiKOKOSOWA – jest to pikantna zupa, gotowana na bulionie i mleczku kokosowym z mnóstwem aromatycznych dodatków. Lekko słodka, ostra, ze wspaniałym cytrusowym aromatem.

KOKOSOWA z krewetkami i makaronem 350 ml 25 zł
   
Zupa z krewetkamiTOM YUM – jest to pikantna zupa, gotowana na bulionie i chilii z owocami morza.
TOM YUM z owocami morza 500 ml 39 zł
TOM YUM z owocami morza i makaronem 500 ml 42 zł
GOMA WAKAME
sałatka z marynowanych wodorostów doprawionych olejem sezamowym i ziarnami sezamu, chili papryka
sałatka wakame 10 zł
WAKAME
orzeźwiająca sałtak z trawy morskiej z ogórkiem, sezamem i marynacie szefa kuchni
orzeżwiająca sałatka z trawy morskiej 7 zł

TatarTATAR - to tradycyjnie przygotowany tatar z surowej ryby z porem, olejem sezamowym oraz przyprawami.

TATAR Z ŁOSOSIA  37 zł
TATAR Z ŁOSOSIA z ryżem 40 zł
TATAR Z TUŃCZYKA 40 zł
TATAR Z TUŃCZYKA z ryżem 44 zł
TATAR mago i łosoś 44 zł

DSCN9636
SASHIMI
– japońska potrawa, a właściwie sposób serwowania surowych ryb i owoców morza, krojonych, najczęściej w kostkę lub płatki. Klasycznymi dodatkami i przyprawami do sashimi są wasabi, sos sojowy i warzywa. Sashimi jest przygotowywane ze świeżych ryb (często świeżo zabitych), na miejscu, na oczach klienta.

SALMON set – 4 kawałki 32 zł
TUNA set – 4 kawałki 34 zł
SASHIMI SMALL – sashimi z trzech rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk, ryba maślana po 3 kawałki 48 zł
SASHIMI MEDIUM - sashimi z czterech rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk, ryba maślana i krewetek – po 3 szt 59 zł
SASHIMI LARGE - sashimi z pięciu rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk, ryba maślana, węgorza i krewetek – po 3 szt 69 zł
HIRASHI SMALL – hirashi z warzywami i ryżem oraz z dwóch rodzajów ryb: łosoś i tuńczyk po 3 kawałki 58 zł
HIRASHI MEDIUM – hirashi z warzywami i ryżem i z trzech rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk i ryba maślana po 3 kawałki 65 zł