Dania na cieplo

Yaki Udon
UDON
– jest to rodzaj grubego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej, może być on podawany z owocami morza, krewetkami i warzywami oraz sosem sojowym.

UDON z krewetkami i warzywami  

39 zł

UDON z owocami morza, krewetkami i warzywami 46 zł

GYOZA
GYOZA
– to pierożki nadziewane warzywami lub warzywami z mięsem, jest to bardzo popularne tradycyjne danie w Japonii. Można je gotować na parze, smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu, zazwyczaj są podawane z sosem do maczania.

GYOZA faszerowane kurczakiem i warzywami po 6 szt. 23 zł
GYOZA faszerowane warzywami po 6szt. 20 zł

Samosa
CURRY CHICKEN
 - to pierożki trójkątne nadziewane kurczakiem z curry i warzywami, które są smażone na  głębokim tłuszczu, podawane z sosem.

CURRY CHICKEN faszerowane kurczakiem z curry i warzywami po 6 szt. 22 zł

Takoyaki
TAKOYAKI
– potrawa japońska. Przygotowuje się ją z ciasta i ośmiornicy. Podaje się w formie kulek o średnicy około 3-5 cm.

TAKOYAKI kuleczki nadziewane farszem z ośmiorniczki po 6 szt. 28 zł

Owoce morza w tempurze
TEMPURA
– jest to bardzo popularne danie w Japonii. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ryby i warzywa, które zanurza się w cieście naleśnikowym i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest jakby mgiełką z ciasta.

OWOCE MORZA krewetki, kalmary, ośmiorniczki, surimi  48 zł
OŚMIORNICZKI w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt. 22 zł
SZPARAGI w tempurze po 10 szt. 39 zł
EBI TEMPURA krewetki w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt. 32 zł
EBI YASI TEMPURA krewetki i szparagi w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt. 45 zł

nigiri
KURCZAK KARAAGE
– kawałki kurczaka w aromatycznej panierce karaage

KURCZAK KARAAGE 38 zł

nigiri
ŁOSOŚ TERIYAKI
– polędwica z łososia w sosie teriyaki.

ŁOSOŚ TERIYAKI 49 zł