Serwis na swoich stronach www wykorzystuje m.in. pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Jeśli kontynuujesz przeglądanie naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki, przyjmujemy, że wyrażasz zgodę na użycie tych plików. Jednak zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu. Zamknij Dowiedz się więcej
UDON – jest to rodzaj grubego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej, może być on podawany z owocami morza, krewetkami i warzywami oraz sosem sojowym.
UDON z krewetkami i warzywami
42 zł
UDON z owocami morza, krewetkami i warzywami
49 zł
ŁOSOŚ TERIYAKI – polędwica z łososia i sałatka w sosie teriyaki.
ŁOSOŚ TERIYAKI
49 zł
KURCZAK KARAAGE – kawałki kurczaka w aromatycznej panierce karaage z sosem słodko-kawśnym.
KURCZAK KARAAGE z sosem
38 zł
GYOZA – to pierożki nadziewane warzywami lub warzywami z mięsem, jest to bardzo popularne tradycyjne danie w Japonii. Można je gotować na parze, smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu, zazwyczaj są podawane z sosem do maczania.
GYOZA faszerowane kurczakiem i warzywami po 6 szt.
25 zł
GYOZA faszerowane warzywami po 6szt.
22 zł
CURRY CHICKEN – to pierożki trójkątne nadziewane kurczakiem z curry i warzywami, które są smażone na głębokim tłuszczu, podawane z sosem.
CURRY CHICKEN faszerowane kurczakiem z curry i warzywami po 5 szt.
25 zł
TAKOYAKI – potrawa japońska. Przygotowuje się ją z ciasta i ośmiornicy. Podaje się w formie kulek o średnicy około 3-5 cm.
TAKOYAKI kuleczki nadziewane farszem z ośmiorniczki po 6 szt.
30 zł
TEMPURA
– jest to bardzo popularne danie w Japonii. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ryby i warzywa, które zanurza się w cieście naleśnikowym i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest jakby mgiełką z ciasta.
OWOCE MORZA krewetki, kalmary, ośmiorniczki, surimi po 4 szt.
48 zł
OŚMIORNICZKI w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt.
22 zł
SZPARAGI w tempurze po 10 szt.
39 zł
EBI TEMPURA krewetki w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt.
32 zł
EBI YASI TEMPURA krewetki i szparagi w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt.
45 zł
MISOSHIRU – to tradycyjnie fermentowana sojowa pasta używana codziennie w kuchni Japońskiej. Zupy te są bogate w przeciwutleniacze i zdrowe dawki witaminy E oraz receptą na odstresowanie, są nisko kaloryczne i rozgrzewające.
MISOSHIRU z tofu 350 ml
18 zł
MISOSHIRU z tofu i grzybem shitake 350 ml
20 zł
MISOSHIRU z tofu, grzybem shitake i łososiem 350 ml
22 zł
KOKOSOWA – jest to pikantna zupa, gotowana na bulionie i mleczku kokosowym z mnóstwem aromatycznych dodatków. Lekko słodka, ostra, ze wspaniałym cytrusowym aromatem.
KOKOSOWA z krewetkami i makaronem 350 ml
25 zł
TOM YUM – jest to pikantna zupa, gotowana na bulionie i chilii z owocami morza.
TOM YUM z owocami morza 500 ml
39 zł
TOM YUM z owocami morza i makaronem 500 ml
42 zł
GOMA WAKAME
sałatka z marynowanych wodorostów doprawionych olejem sezamowym i ziarnami sezamu, chili papryka
12 zł
WAKAME
orzeźwiająca sałtak z trawy morskiej z ogórkiem, sezamem i marynacie szefa kuchni
9 zł
TATAR – to tradycyjnie przygotowany tatar z surowej ryby z porem, olejem sezamowym oraz przyprawami.
TATAR Z ŁOSOSIA
37 zł
TATAR Z ŁOSOSIA z ryżem
40 zł
TATAR Z TUŃCZYKA
40 zł
TATAR Z TUŃCZYKA z ryżem
44 zł
TATAR mago i łosoś
44 zł
SASHIMI – japońska potrawa, a właściwie sposób serwowania surowych ryb i owoców morza, krojonych, najczęściej w kostkę lub płatki. Klasycznymi dodatkami i przyprawami do sashimi są wasabi, sos sojowy i warzywa. Sashimi jest przygotowywane ze świeżych ryb (często świeżo zabitych), na miejscu, na oczach klienta.
SALMON set – 4 kawałki
34 zł
TUNA set – 4 kawałki
36 zł
SASHIMI SMALL – sashimi z trzech rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk, ryba maślana po 3 kawałki
49 zł
SASHIMI MEDIUM – sashimi z czterech rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk, ryba maślana i krewetek – po 3 szt
59 zł
SASHIMI LARGE – sashimi z pięciu rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk, ryba maślana, węgorza i krewetek – po 3 szt
69 zł
HIRASHI SMALL – hirashi z warzywami i ryżem oraz z dwóch rodzajów ryb: łosoś i tuńczyk po 3 kawałki
58 zł
HIRASHI MEDIUM – hirashi z warzywami i ryżem i z trzech rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk i ryba maślana po 3 kawałki