SPECIALS

Yaki Udon
UDON
– jest to rodzaj grubego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej, może być on podawany z owocami morza, krewetkami i warzywami oraz sosem sojowym.

UDON z krewetkami i warzywami   42 zł
UDON z owocami morza, krewetkami i warzywami   49 zł


ŁOSOŚ TERIYAKI
– polędwica z łososia i sałatka w sosie teriyaki.

ŁOSOŚ TERIYAKI
  49 zł


KURCZAK KARAAGE
– kawałki kurczaka w aromatycznej panierce karaage z sosem słodko-kawśnym.

KURCZAK KARAAGE z sosem   38 zł

GYOZA
GYOZA
– to pierożki nadziewane warzywami lub warzywami z mięsem, jest to bardzo popularne tradycyjne danie w Japonii. Można je gotować na parze, smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu, zazwyczaj są podawane z sosem do maczania.

GYOZA faszerowane kurczakiem i warzywami po 6 szt.   25 zł
GYOZA faszerowane warzywami po 6szt.   22 zł

Samosa
CURRY CHICKEN
 – to pierożki trójkątne nadziewane kurczakiem z curry i warzywami, które są smażone na  głębokim tłuszczu, podawane z sosem.

CURRY CHICKEN faszerowane kurczakiem z curry i warzywami po 5 szt.   25 

Takoyaki
TAKOYAKI
– potrawa japońska. Przygotowuje się ją z ciasta i ośmiornicy. Podaje się w formie kulek o średnicy około 3-5 cm.

TAKOYAKI kuleczki nadziewane farszem z ośmiorniczki po 6 szt.   30 zł
Owoce morza w tempurze
TEMPURA

– jest to bardzo popularne danie w Japonii. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ryby i warzywa, które zanurza się w cieście naleśnikowym i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest jakby mgiełką z ciasta.

OWOCE MORZA krewetki, kalmary, ośmiorniczki, surimi po 4 szt.   48 zł
OŚMIORNICZKI w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt.   22 zł
SZPARAGI w tempurze po 10 szt.   39 zł
EBI TEMPURA krewetki w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt.   32 zł
EBI YASI TEMPURA krewetki i szparagi w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt.   45 zł

zupa-sushiMISOSHIRU – to tradycyjnie fermentowana sojowa pasta używana codziennie w kuchni Japońskiej. Zupy te są bogate w przeciwutleniacze i zdrowe dawki witaminy E oraz receptą na odstresowanie, są nisko kaloryczne i rozgrzewające.

MISOSHIRU z tofu 350 ml   18 zł
MISOSHIRU z tofu i grzybem shitake 350 ml   20 zł
MISOSHIRU z tofu, grzybem shitake i łososiem 350 ml   22 zł

Zupa z krewetkamiKOKOSOWA – jest to pikantna zupa, gotowana na bulionie i mleczku kokosowym z mnóstwem aromatycznych dodatków. Lekko słodka, ostra, ze wspaniałym cytrusowym aromatem.

KOKOSOWA z krewetkami i makaronem 350 ml   25 zł
     
Zupa z krewetkamiTOM YUM – jest to pikantna zupa, gotowana na bulionie i chilii z owocami morza.
TOM YUM z owocami morza 500 ml   39 zł
TOM YUM z owocami morza i makaronem 500 ml   42 zł
GOMA WAKAME
sałatka z marynowanych wodorostów doprawionych olejem sezamowym i ziarnami sezamu, chili papryka
sałatka wakame 12 zł
WAKAME
orzeźwiająca sałtak z trawy morskiej z ogórkiem, sezamem i marynacie szefa kuchni
orzeżwiająca sałatka z trawy morskiej 9 zł

TatarTATAR – to tradycyjnie przygotowany tatar z surowej ryby z porem, olejem sezamowym oraz przyprawami.

TATAR Z ŁOSOSIA    37 zł
TATAR Z ŁOSOSIA z ryżem   40 zł
TATAR Z TUŃCZYKA   40 zł
TATAR Z TUŃCZYKA z ryżem   44 zł
TATAR mago i łosoś   44 zł

DSCN9636
SASHIMI
– japońska potrawa, a właściwie sposób serwowania surowych ryb i owoców morza, krojonych, najczęściej w kostkę lub płatki. Klasycznymi dodatkami i przyprawami do sashimi są wasabi, sos sojowy i warzywa. Sashimi jest przygotowywane ze świeżych ryb (często świeżo zabitych), na miejscu, na oczach klienta.

SALMON set – 4 kawałki   34 zł
TUNA set – 4 kawałki   36 zł
SASHIMI SMALL – sashimi z trzech rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk, ryba maślana po 3 kawałki   49 zł
SASHIMI MEDIUM – sashimi z czterech rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk, ryba maślana i krewetek – po 3 szt   59 zł
SASHIMI LARGE – sashimi z pięciu rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk, ryba maślana, węgorza i krewetek – po 3 szt   69 zł
HIRASHI SMALL – hirashi z warzywami i ryżem oraz z dwóch rodzajów ryb: łosoś i tuńczyk po 3 kawałki   58 zł
HIRASHI MEDIUM – hirashi z warzywami i ryżem i z trzech rodzajów ryb: łosoś, tuńczyk i ryba maślana po 3 kawałki   65 zł