UDON – jest to rodzaj grubego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej, może być on podawany z owocami morza, krewetkami i warzywami oraz sosem sojowym.
UDON z krewetkami i warzywami | 42 zł | |
UDON z owocami morza, krewetkami i warzywami | 49 zł |
GYOZA – to pierożki nadziewane warzywami lub warzywami z mięsem, jest to bardzo popularne tradycyjne danie w Japonii. Można je gotować na parze, smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu, zazwyczaj są podawane z sosem do maczania.
GYOZA faszerowane kurczakiem i warzywami po 6 szt. | 25 zł | |
GYOZA faszerowane warzywami po 6szt. | 22 zł |
CURRY CHICKEN – to pierożki trójkątne nadziewane kurczakiem z curry i warzywami, które są smażone na głębokim tłuszczu, podawane z sosem.
CURRY CHICKEN faszerowane kurczakiem z curry i warzywami po 6 szt. | 25 zł |
TAKOYAKI – potrawa japońska. Przygotowuje się ją z ciasta i ośmiornicy. Podaje się w formie kulek o średnicy około 3-5 cm.
TAKOYAKI kuleczki nadziewane farszem z ośmiorniczki po 6 szt. | 30 zł |
TEMPURA – jest to bardzo popularne danie w Japonii. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ryby i warzywa, które zanurza się w cieście naleśnikowym i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest jakby mgiełką z ciasta.
OWOCE MORZA krewetki, kalmary, ośmiorniczki, surimi | 48 zł | |
OŚMIORNICZKI w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt. | 22 zł | |
SZPARAGI w tempurze po 10 szt. | 39 zł | |
EBI TEMPURA krewetki w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt. | 32 zł | |
EBI YASI TEMPURA krewetki i szparagi w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt. | 45 zł |
KURCZAK KARAAGE – kawałki kurczaka w aromatycznej panierce karaage
KURCZAK KARAAGE | 38 zł |
ŁOSOŚ TERIYAKI – polędwica z łososia w sosie teriyaki.
ŁOSOŚ TERIYAKI | 49 zł |