Dania na cieplo

Yaki Udon
UDON
– jest to rodzaj grubego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej, może być on podawany z owocami morza, krewetkami i warzywami oraz sosem sojowym.

UDON z krewetkami i warzywami    42 zł
UDON z owocami morza, krewetkami i warzywami   49 zł

GYOZA
GYOZA
– to pierożki nadziewane warzywami lub warzywami z mięsem, jest to bardzo popularne tradycyjne danie w Japonii. Można je gotować na parze, smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu, zazwyczaj są podawane z sosem do maczania.

GYOZA faszerowane kurczakiem i warzywami po 6 szt.   25 zł
GYOZA faszerowane warzywami po 6szt.   22 zł

Samosa
CURRY CHICKEN
 – to pierożki trójkątne nadziewane kurczakiem z curry i warzywami, które są smażone na  głębokim tłuszczu, podawane z sosem.

CURRY CHICKEN faszerowane kurczakiem z curry i warzywami po 6 szt.   25 zł

Takoyaki
TAKOYAKI
– potrawa japońska. Przygotowuje się ją z ciasta i ośmiornicy. Podaje się w formie kulek o średnicy około 3-5 cm.

TAKOYAKI kuleczki nadziewane farszem z ośmiorniczki po 6 szt.   30 zł

Owoce morza w tempurze
TEMPURA
– jest to bardzo popularne danie w Japonii. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ryby i warzywa, które zanurza się w cieście naleśnikowym i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest jakby mgiełką z ciasta.

OWOCE MORZA krewetki, kalmary, ośmiorniczki, surimi    48 zł
OŚMIORNICZKI w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt.   22 zł
SZPARAGI w tempurze po 10 szt.   39 zł
EBI TEMPURA krewetki w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt.   32 zł
EBI YASI TEMPURA krewetki i szparagi w tempurze z sosem śliwkowym po 4 szt.   45 zł

nigiri
KURCZAK KARAAGE
– kawałki kurczaka w aromatycznej panierce karaage

KURCZAK KARAAGE   38 zł

nigiri
ŁOSOŚ TERIYAKI
– polędwica z łososia w sosie teriyaki.

ŁOSOŚ TERIYAKI   49 zł